Ferrari F2001 pilotat de Michael Schumacher, adjudecat pentru 7,5 milioane dolari!
24.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai scump monopost modern de Formula 1 vandut vreodata la o licitatie este un Ferrari F2001 care a fost pilotat de Michael Schumacher in sezonul 2001, o editie de campionat care a fost dominata de legendarul pilot german. De curand, un astfel de exemplar s-a vandut pentru uimitoarea suma de 7,5 milioane de dolari.

Schumacher a castigat noua curse in sezonul 2001 din F1, iar dintre exemplarele pe care Scuderia le-a construit pentru german si colegul sau de echipa, Rubens Barrichello, in acel sezon, cel vandut la licitatie a fost pilotat de campion in Monaco si Ungaria. Schumi le-a castigat pe amandoua, in drumul sau spre cel de-al patrulea titlu mondial.

Schumacher a terminat acel sezon cu 123 de puncte, aproape de doua ori mai multe decat cel mai apropiat rival al sau, David Coulthard, de la McLaren. De fapt, nu a existat nicio cursa pe parcursul sezonului, in care F2001 sa nu fi urcat pe podium. O performanta care face ca aceasta masina sa fie extrem de dorita de catre colectionari, fapt reflectat foarte bine in pretul de adjudecare.

La licitatia desfasurata de curand, la New York, un colectionar a plasat marea oferta de 7.504.000 de dolari, pentru a castiga. Aceasta depaseste cu mult estimarea de 4 – 5,5 milioane de dolari, pe care RM a plasat-o inainte de vanzarea din seara de arta contemporana a lui Sotheby (Sotheby’s Contemporary Art Evening Sale), precum si cele de 3,98 milioane de dolari care pana acum au reprezentat recordul pentru o masina moderna de F1 vanduta la o licitatie. Acesta din urma fusese stabilit pentru un alt monopost cu care s-a impus Schumi: Ferrari F2004, vandut de RM Sotheby’s la fabrica din Maranello, in 2005.

Distribuie acest articol!