S-a lansat Calendarul Pirelli 2018, realizat de Tim Walker
22.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Calendarul Pirelli 2018, realizat de Tim Walker, a fost prezentat la New York. Pentru cea de-a 45-a editie a Calendarului, ce cuprinde fotografii realizate la Londra, in luna mai, fotograful britanic a utilizat stilul sau inconfundabil, cu motive romantice si cadre extravagante, pentru a reconstrui una dintre povestile clasice ale literaturii engleze, Aventurile lui Alice in Tara Minunilor.

Inspiratia sa a venit nu numai din povestea fantastica a lui Lewis Carroll, ci mai ales din ilustratiile pe care Carroll insusi le incredintase lui John Tenniel pentru prima editie, din 1865. In Calendarul Pirelli al lui Tim Walker din 2018,acestea se transforma in 28 de fotografii realizate in 20 de cadre extraordinare, diferite, ce construiesc o noua Tara a Minunilor.

Pentru a scoate in evidenta viziunea sa privind Aventurile lui Alice in Tara Minunilor, Walker a realizat portretele a 18 personalitati consacrate, dar si viitoare, incluzand cantareti, actori, modele si activisti politici. Calendarul include modelul sudanez-australian Adut Akech, activista si modelul britanic Adwoa Aboah, modelul senegalez-german Alpha Dia, modelul si actorul benino-american Djimon Hounsou, modelul sudanez-australian Duckie Thot, activista pentru drepturile femeilor din Gambia Jana Dukureh, modelul britanic King Owusu, rapperul american si cantaretul Lil Yachty, actrita mexicano-kenyana Lupita Nyong’o, actrita si supermodelul britanic Naomi Campbell, actorul american, vedeta de televiziune si compozitorul / cantaretul RuPaul, actrita americana Sasha Lane, rapperul american, cantaretul, compozitorul, actorul, producatorul muzical si antreprenorul Sean “Diddy” Combs, modelul american Slick Woods, avocata si modelul sud african Thanda Hopa, actrita americana, autoarea si prezentatoarea de televiziune Whoopi Goldberg, modelul britanic Wilson Oryema si designer-ul, stilistul britanic de moda si cantareata Zoe Bedeaux.

Cu totii formeaza o distributie la unison, in negru, pentru a doua oara dupa Calendarul Pirelli din 1987, in care fotograful britanic Terence Donovan a inclus cinci femei de culoare superbe, printre care modelul Naomi Campbell, in varsta de doar 16 ani la acea vreme, si scriitoarea, respectiv activista Waris Dirie.

Distribuie acest articol!