Toyota a brevetat montantul A transparent
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cu siguranta, ati remarcat faptul ca numeroase modele de automobile au o reala problema de vizibilitate cauzata de stalpul din fata, cel din dreptul soferului. Mai ales in cazul modelelor sportive, cu parbrize cat mai plonjate, montantii A de diferite grosimi pot bloca serios vizibilitatea. Pe curbe stranse, in special la stanga, stalpul poate ascunde astfel foarte mult din drum. Nu numai ca este frustrant cand nu poti vedea incotro te indrepti cu masina, ci poate fi si de-a dreptul periculos!

Solutia la aceasta problema pare sa vina de la Toyota, care a brevetat un montant A transparent. Brevetul contine o metoda de a reduce asa-numitele puncte moarte, folosind oglinzi pentru a “indoi” imaginea din jurul unui montant.

Desigur, tehnologia ar putea fi folosita pe orice stalp, nu doar pe montantul A, pentru a oferi ocupantilor o vedere mai buna, insa ceea care preocupa cel mai mult din punct de vedere al sigurantei este cel din fata.
Nu este prima data cand cineva a incercat sa abordeze aceasta problema. Spre desebire de tentativele anterioare, ideea celor de la Toyota ave avantajul pretului redus, deoarece nu utilizeaza camere video sau structuri constructive costisitoare.

Timpul ne va confirma, desigur, daca idea celor de la Toyota va avea succes si va imbunatati cu adevarat vizibilitatea soferului, fara a compromite integritatea structurala a automobilului.

Distribuie acest articol!