Boburile Germaniei de la Jocurile Olimpice beneficiaza de tehnologie BMW
14.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Partener tehnologic al Federatiei Germane de Bob si Sanie (BSD), BMW este implicat si in dezvoltarea echipamentului sportiv, inclusiv in perspectiva apropiatelor Jocuri Olimpice de iarna de la Pyeongchang (Coreea de Sud). Competenta unei intregi serii de ingineri BMW este incorporata in boburi: aerodinamica, ergonomie si analiza structurala.

In centrul de testare aerodinamica si in tunelul aerodinamic ale BMW Group, BSD poate testa si optimiza echipamentul sportiv, dar poate sa si consulte specialistii BMW in aerodinamica. De asemenea, BMW ofera o competenta importanta in tehnologia carbonului. In special in domeniul CFRP (plastic armat cu fibra de carbon), BMW are cunostinte unice, fiind primul producator de automobile care utilizeaza carbonul in productia de masa.

Infrastructura sofisticata a Centrului de Cercetare si Inovatie (FIZ) al BMW Group din München, la care BSD are acces, contine unul dintre cele mai mari si mai inovatoare tuneluri aerodinamice din lume. Acesta faciliteaza viteze ale vantului de pana la 300 km/h. Un test final inainte de Jocurile Olimpice a aratat ca masurile aerodinamice au obtinut o reducere a rezistentei aerodinamice de pana la 6%. In teorie, acest lucru ar trebui sa faca boburile mai rapide cu o zecime de secunda pe mansa. Cu toate acestea, comparativ cu laboratorul de teste, factori cum ar fi conditiile meteorologice si cele ale pistei, precum si trasa de alunecare sunt semnificativi in canalul de gheata.

Distribuie acest articol!