Cu 70 de exemplare Chiron livrate, anul 2017 a fost foarte bun pentru Bugatti
10.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

2017 a fost un an bun pentru Bugatti, totalizand 70 de unitati Chiron livrate clientilor din intreaga lume. Astfel, constructorul din Molsheim si-a atins obiectivul stabilit pentru anul trecut.

Peste 300 de unitati Chiron au fost comandate pana in prezent, in ciuda faptului ca pretul acestui hypercar trece de 2,5 milioane de dolari. Bugatti a anuntat ca va limita productia la 500 de unitati, ceea ce inseamna ca lista ramane deschisa pentru inca aproape 200 de potentiali clienti.

„Este un succes extraordinar pentru intreaga echipa Bugatti ca am ajuns deja la obiectivul de 70 de vehicule in primul an complet de productie a lui Chiron”, a declarat directorul executiv al marcii, Wolfgang Durheimer, care a mai spus: „Aceasta performanta remarcabila este deosebit de importanta, deoarece ne propunem sa mentinem timpul de asteptare cat mai scurt posibil pentru clientii nostri”.

Europa, unde au fost inregistrate 43% din comenzi, este cea mai mare piata a lui Bugatti, urmata de Statele Unite si Canada, cu 26%. Alte 23% provin din Orientul Mijlociu, in timp ce regiunea Asia-Pacific reprezinta 8%.

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din 2016, succesorul modelului Veyron are un motor quad-turbo W16 de 1.479 CP si 1.600 Nm. Are nevoie de mai putin de 2,5 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, iar viteza maxima nu a fost inca specificata, in principal din cauza problemelor cu pneurile, care nu rezista viteze atat de mari.

Distribuie acest articol!