Peugeot revitalizeaza conceptul sexy, cu noul sedan 508
07.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce piata europeana a modelelor sedan de masa scade destul de mult in fata SUV-urilor si a crossover-urilor, cei de la Peugeot cred ca aceasta tendinta poate fi inversata oferind un nou 508, intr-o versiune mult mai atragatoare. In cele ce urmeaza va propunem o trecere in revista a noi generatii, asteptata pentru 2018.

Pentru a aborda o clientela mult mai tanara, producatorul francez a adoptat o silueta tip coupe cu patru usi. Daca pare familiar, este pentru ca noul 508 este inspirat in mare parte de conceptul Peugeot Exalt (foto), prezentat in 2014.

Asadar, un profil lateral elegant, fara rama la geamurile laterale, cu partea frontala agresiva, cu faruri quad intersectate. Lampile din spate sunt late si incorporeaza luminile de frana cu LED-uri verticale, foarte asemanatoare cu cele de la Ford Mustang.

Interiorul promite si el sa fie impresionant, cu imbunatatiri substantiale fata de actualul 508. Va avea un aspect avangardist, nu cu mult diferit fata de cel al crossover-ului 5008, de la care preia si filozofia i-Cockpit, inclusiv afisajul de pe bord, mare si clar.

Bazat pe platforma modulara EMP2, noul 508 va fi mai usor, mai rigid si mai rezistent la impact, in comparatie cu generatia actuala.

Se preconizeaza ca unitatile de propulsie vor fi comune cu modelul 5008, inclusiv un motor pe benzina de 1,6 litri turbo si diesel de 1,6 litri sau de 2,0 litri, in diverse versiuni de putere. Va beneficia de o noua transmisie automata si este posibil sa preia sistemul Grip Control de la 5008, care are modurile normal, zapada, nisip si noroi. Variantele hibride electric-benzina vor fi de asemenea disponibile, in timp ce o versiune 100% electrica ar putea fi adaugata ulterior.

Pana la lupta cu SUV-urile, care oricum este destul de dificila, 508 are de infruntat in primul rand concurenta sedanurilor din segmentul sau, unul aflat in plina scadere. Iar competitorii redutabili, precum Ford Mondeo, Opel Insignia, Mazda6, Volkswagen Passat si Skoda Superb nu-i vor face viata tocmai usoara!

Distribuie acest articol!