Prototipul BMW Seria 8 Coupe, testat pe circuit
29.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Prin prezentarea BMW Seria 8 Concept, BMW a oferit indicii despre noul model sport din segmentul de lux pe care compania il pregateste. BMW Seria 8 Coupe isi demonstreaza si calitatile dinamice. Un prototip apropiat de modelul de serie a trecut prin teste intensive pe circuitul rapid Aprilia (Italia). Testele au contribuit in special la optimizarea dinamicii automobilului pe suprafete cu coeficient de frecare ridicat si marcheaza inca o etapa decisiva spre lansarea noului BMW Seria 8 Coupe, ce va avea loc in 2018.

Testele sunt realizate cu un prototip puternic camuflat, care totusi ofera un indiciu important cu privire la proportiile sportive ale noului BMW Seria 8 Coupe. Ca si in cazul BMW Seria 8 Concept, liniile dinamice intinse, silueta plata si partea frontala si cea spate puternice evoca o imagine deosebit de dinamica.

Aceasta impresie este confirmata cu fiecare tur parcurs pe circuitul de teste din Italia. Cu circuitul sau oval, lung de aproximativ 4 km, care include si viraje abrupte, zona situata in imediata apropiere a Romei ofera, mai presus de orice, conditiile perfecte pentru teste de mare viteza si coeficient de frecare ridicat. In plus, comportamentul accelerarii, al franarii si al directiei noului automobil sport este analizat pe circuite, trasee de slalom si diferite suprafete rutiere. Programul de test extrem de solicitant faciliteaza armonizarea tuturor sistemelor de transmisie si suspensie. Noul BMW Seria 8 Coupe a aratat ca ofera agilitate si precizie maxime in situatii de dinamica ridicata.

Potentialul de dinamica mare rezulta dintr-o legatura stransa intre motorsport si productia de serie. Noul BMW Seria 8 Coupe este dezvoltat in paralel si in stransa coordonare cu BMW M8 si masina de curse BMW M8 GTE.

Distribuie acest articol!