Sebastien Loeb se intoarce in WRC, insa doar pentru trei raliuri
06.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Va mai amintiti cum Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 in 2006 si a revenit in Marele Circ in 2010? Ei bine, Campionatul Mondial de Raliuri este pe punctul de a se confrunta cu o revenire similara, asa cum a anuntat Citroen: cea a lui Sebastien Loeb. De departe cel mai de succes pilot de raliuri din toate timpurile, francezul se intoarce in sezonul 2018, insa doar pentru trei runde.

Acum in varsta de 43 de ani, Loeb a parasit WRC dupa ce, in 2012, si-a adjudecat cel de-al noualea titlu suprem, nemairamanandu-i, practic, nimic de demonstrat.

In plus, Loeb si-a incercat mana la alte forme de motorsport. A stabilit recordul in celebra urcare de la Pikes Peak, in 2013, cu un Peugeot 208 T16, a concurat la celebrul Raliu Dakar, a castigat sase curse cu Citroen, in Campionatul Mondial de Turisme, si a concurat in alte serii, cum ar fi Campionatul Mondial de Rally Cross, Porsche Supercup si Seria FIA GT.

Loeb se va intoarce la Dakar si la WRC in acest sezon, cu Peugeot, si va lua startul in trei raliuri, sub culorile companiei sora, Citroen, cea cu care a castigat toate cele noua titluri WRC. Dupa ce a testat deja noul C3 WRC, se va intoarce in spatele volanului in Mexic, in martie, apoi in Corsica, in aprilie, si in Spania, in octombrie.

Distribuie acest articol!