Turkmenistanul interzice automobilele negre
26.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

In ceea ce priveste legile ciudate, interzicerea masinilor negre in Turkmenistan este cu siguranta o prevedere demna de un Top 10. Tara a implementat pentru prima data o interdictie asupra autoturismelor negre in 2015, insa s-a aplicat doar pentru importuri. Acum, presedintele Gurbanguly Berdymukhamedov (foto) a interzis toate masinile negre din capitala tarii, Ashgabat.

Ce este mai rau este faptul ca unii automobilisti au ramas fara automobilele lor, multe fiind pur si simplu confiscate de politie.

Pentru a-si primi autoturismele inapoi, ei trebuie sa semneze un document prin care se angajeaza ca isi vor revopsi vehiculele intr-o culoare mai deschisa. Albul este culoarea care le va aduce cele mai multe „puncte”, fiind… preferata presedintelui.

Intre timp, taxele pentru serviciile de vopsitorie auto s-au dublat, potrivit Chronicles of Turkmenistan, acestea variind intre 500 si 1.000 de dolari, in centrele de service auto.

In ceea ce priveste geamurile fumurii, acestea ies complet din discutie: au fost interzise in Turkmenistan inca din 2014!

Distribuie acest articol!