Decizie fara precedent: orasele germane vor putea interzice vehiculele cu propulsie diesel!
27.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Curtea Administrativa Federala din Leipzig, care este cea mai inalta instanta administrativa din Germania, a decis astazi ca marile orase din aceasta tara au dreptul sa interzica vehiculele diesel de generatie mai veche. Decizia va afecta pana la 15 milioane de vehicule, deschizand calea aplicarii unor astfel de interdictii si in alte mari orase germane.

Decizia de astazi a Curtii Administrative Federale vizeaza orasele Stuttgart si Dusseldorf si are la origine initiativa unui grup de protectie a mediului, care a chemat in instanta autoritatile din Stuttgart si Dusseldorf, pentru nivelul foarte ridicat de poluare din aceste orase.

Autoritatile germane ajunsesera la un acord cu marii producatori auto, care s-au angajat sa modifice managementul motoarelor diesel, pentru scaderea emisiilor. Insa asociatiile pentru protectia mediului sustin ca modificarile ar trebui sa fie mult mai ample, astfel incat emisiile sa fie conforme cu normele Euro 5 sau Euro 6, ceea ce ar duce la costuri foarte mari, pe care constructorii nu par dispusi sa le suporte.

Distribuie acest articol!