VinFast vrea ca Pininfarina sa deseneze primele automobile vietnameze
19.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Producatorul vietnamez VinFast a contractat celebrul studio de design Pininfarina pentru a contribui la crearea unui sedan si a unui SUV, care vor fi primele automobile de origine vietnameza.

Potrivit casei italiene de design, 20 de proiecte au fost trimise la VinFast pentru viitoarele modele. Compania a organizat apoi un concurs prin care le-a cerut consumatorilor sa selecteze modelele care se potrivesc “gusturilor vietnameze” si sunt “in conformitate cu tendintele globale”. Mai mult de 62.000 de persoane au votat pentru cele doua propuneri Pininfarina din imaginile alaturate.

Nu se stiu prea multe detalii, dar una din schite prezinta un sedan cu faruri LED subtiri incorporate in grila si cu suprafete usor curbate, intrerupte de linii puternice.

SUV-ul are un stil similar, dar este in mod vadit mai inalt si mai agresiv. De aceea, asemanarile de stil intre cele doua se incheie pe masura ce SUV-ul adopta protectii din plastic, are pasajele rotilor proeminente si dispune de bare longitudinale specifice pe pavilion.

VinFast este de asteptat sa devina oficial prima marca auto din Vietnam. Compania urmeaza sa lanseze primul sau model in septembrie 2019. Daca totul merge conform planului, VinFast va atinge o prodctie anuala de 500.000 de unitati, pana in 2025.

Distribuie acest articol!