Volkswagen si Romain Dumas si-au propus sa doboare recordul sectiunii electrice, la Pikes Peak
21.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu ceva timp in urma, Volkswagen si-a anuntat intentia de a lua startul cu o masina 100% electrica, la editia din acest an a faimoasei curse Pikes Peak International Hill Climb. Scopul declarat al germanilor este stabilirea unui nou record al sectiunii electrice, in celebra cursa de viteza in coasta din SUA.

Cel ales de Volkswagen pentru aceasta tentativa este Romain Dumas – un pilot polivalent si foarte performant, castigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans, in 2016, cu Porsche.

Romain Dumas mai are in palmares titlul mondial la anduranta FIA WEC din 2016 si o alta victorie la Le Mans, cu Audi, in 2010. A castigat, de asemenea, cursa de 24 de ore de la Nurburgring de patru ori, pe cea de 24 de ore la Spa de doua ori, iar pe cea de 12 ore de Sebring o data.

Dumas s-a impus si la Pikes Peak, de trei ori in ultimii patru ani. Asadar, o experienta care poate cantari decisiv pentru succesul Volkswagen in celebra urcare din Colorado. „Exista un mare avantaj in a avea o masina electrica la Pikes Peak: puterea ramane constanta pe intregul traseu de 20 de kilometri”, subliniaza Dumas.

Distribuie acest articol!