WRC 2018: Hyundai a triumfat in Raliul Suediei
19.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie pe zapada din Raliul Suediei, Thierry Neuville fiind primul la finalul celei de-a doua etape din editia 2018 a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Un alt echipaj Hyundai, Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger, a terminat pe pozitia a treia, in spatele lui C. Breen – S. Martin (Citroen).

Mikkelsen si-a trecut in cont trei puncte suplimentare in Power Stage, iar Neuville a castigat doua puncte, belgianul fiind lider in clasamentul pilotilor, in timp ce Hyundai Motorsport a preluat conducerea in clasamentul constructorilor.

“Este un rezultat incredibil! Am avut un inceput de sezon dezamagitor la Monte-Carlo, dar am trecut peste acel moment. Stiam ca va fi o lupta stransa pentru victorie in Suedia. Am mers concentrati la maximum inca de la inceput si am avut un ritm bun pana la final. Am venit in Suedia cu obiectivul de a recupera punctele pierdute in prima etapa si am reusit asta”, a spus Thierry Neuville.

Victoria din Suedia este prima pentru Hyundai Motorsport din acest sezon si a opta din Campionatul Mondial de Raliuri.

Etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 se va desfasura in Mexic, in perioada 8-11 martie 2018.

Clasament general piloti dupa etapa a doua: 1. T. Neuville 41 p., 2. S. Ogier 30 p., 3. J.M. Latvala 23 p.

Clasament general constructori dupa etapa a doua: 1. Hyundai Shell Mobis 54 p., 2. Toyota Gazoo Racing 53 p ., 3. Citroen Total Abu Dhabi 46 p.

Distribuie acest articol!