Formula 1 - Australia: Vettel deschide balul!
25.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca anul trecut, Sebastian Vettel s-a impus in cursa inaugurala, din Australia. Pentru german a fost a treia victorie pe circuitul Albert Park, al 48-lea triumf din cariera si cel de-al 100-lea podium.

Ferrari a reusit un debut in forta in noua stagiune, si celalalt pilot al Scuderiei, Kimi Raikkonen, reusind sa prinda podiumul, pe treapta a treia. Intre cei doi s-a aflat campionul en titre, Lewis Hamilton (Mercedes).

Putini s-ar fi asteptat la acest deznodamant, mai ales dupa sesiunea de calificari de sambata, in cadrul careia Hamilton a reusit un tur fara greseala, cucerind pole-ul intr-o maniera entuziasmanta. Insa, cu inspiratie si ceva noroc, Vettel a reusit sa rastoarne situatia in favoarea sa: plecat din pozitia a doua, el a speculat situatia creata de perioada de neutralizare cu safety car virtual si s-a instalat in frunte in momentul schimbului de pneuri.

Urmatorii clasati au fost Daniel Ricciardo (Red Bull), Fernando Alonso (McLaren) si Max Verstappen (Red Bull), in timp ce marii perdanti ai acestei curse au fost cei doi piloti de la Haas, Kevin Magnusssen si Romain Grosjean, care au iesit din joc din cauza unor erori comise la schimbarea pneurilor, pe cand se aflau pe locurile 4 si 5.

Urmatoarea cursa este programata in Bahrain, pe 8 aprilie.

Distribuie acest articol!