Pininfarina se va lansa in productia de modele electrice de inalta performanta
28.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

De la Bollore B0 la H2 Speed, Pininfarina se transforma lent dintr-un studio de proiectare intr-un producator de vehicule electrice. Si, daca luam in considerare cele mai recente informatii, acum avem o idee mai clara asupra a ceea ce urmeaza.

Potrivit publicatiei Autocar, celebrul carosier italian se pregateste sa se lanseze in productia de modele electrice de inalta performanta. Actiunea va fi sustinuta de aparitia unui hipercarcar electric – denumit PF-Zero – care va intra in competitie directa cu Bugatti Chiron.

Pininfarina va colabora cu firma croata Rimac, care si-a castigat aprecierea la nivel global cu creatii precum Concept_One sau noul hipercar electric C_Two. Compania mama Mahindra va oferi, de asemenea, expertiza echipei de Formula E.

Desi detaliile exacte ale proiectului nu au fost inca dezvaluite, hypercarul va fi, in mod aparent, doar varful aisbergului. Autocar informeaza ca PF-Zero va fi urmat de un trio de crossover-uri electrice.

PF-One va fi cel mai mare si va rivaliza cu Lamborghini Urus, in timp ce un alt model va lua in vizor Porsche Cayenne. In fine, cel de-al treilea va concura cu Porsche Macan, toate urmand sa beneficieze de propulsie pur electrica. Modelul de mijloc (numit PF-Two) va plasa Pininfarina in competitie directa cu modelele Tesla Model X si Jaguar I-Pace.

Detalii suplimentare cu privire la acest proiect extrem de ambitios sunt anuntate pentru 14 aprilie. Este momentul in care Formula E va ajunge Roma, adica relativ aproape de cartierul general Pininfarina, de la Cambiano.

Distribuie acest articol!