Continua rechemarile la Toyota Romania, pentru modelele echipate cu airbag Takata
16.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presa, Toyota Romania reaminteste ca a initiat, la nivel local, in anul 2015, o campanie de rechemare in service a anumitor modele Toyota echipate cu airbag Takata ce viza inlocuirea capselor pirotehnice, parte componenta a airbag-urilor mentionate, campanie ce se desfasoara si anul acesta.

Rata de performare a campaniei a ajuns la 30%, ceea ce inseamna ca una dintre trei masini din totalul celor afectate de la inceputul campaniei au fost remediate. In luna martie a acestui an, Toyota a rechemat in service in Romania un numar de 1.639 de autovehicule pentru care se va efectua gratuit reparatia necesara.

Astfel, atelierele de reparatii autorizate Toyota efectueaza gratuit reparatia necesara, la o data convenabila si stabilita de comun acord cu clientii. Operatiunea de reparatie dureaza aproximativ 3-4 ore, in functie de model, clientii fiind instiintati, in prealabil, daca apar amendamente sau completari aduse campaniei, pe parcursul derularii acesteia.

Airbagurile frontale Takata contin o capsa pirotehnica posibil asamblata cu material pirotehnic neconform, care, in cazul unui accident in care airbagurile frontale s-ar activa, materialul pirotehnic neconform ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice si declansarea anormala a acestuia.

In Romania nu a fost inregistrat pana acum niciun caz de functionare defectuoasa a airbagurilor Takata pentru niciunul dintre modelele autoturismelor vizate.

Distribuie acest articol!