F1, Azerbaidjan 2018: Hamilton castiga si preia sefia in ierarhia pilotilor
29.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Plecat din pole position si din postura de mare favorit, Sebastian Vettel a fost, din pacate, marele perdant al cursei de la Baku, pe care a condus-o in mare parte.

Cursa a avut un final nebun, atunci cand un duel intre pilotii Red Bull s-a incheiat cu… interventia Safety Car-ului. Sederea acestuia pe circuit a fost prelungita de o greseala a lui Romain Grosjean, pentru ca mai apoi Vettel sa fie depasit de Valtteri Bottas. Nebunia nu s-a oprit insa aici – Bottas a avut o pana, iar Vettel a retrogradat pe pozitia a patra, dupa o tentativa nereusita de depasire.

Si astfel, in mod oarecum neasteptat, Hamilton a ajuns la conducerea cursei, reusind in cele din urma primul sau succes din acest sezon. Britanicul a fost urmat pe podium de Kimi Raikkonen si de Sergio Perez Acesta din urma, la randul sau, a fost un performer al cursei din Azerbaidjan, avand in vedere ca nu mai urcase pe podium de doi ani.

Pentru Lewis Hamilton, victoria de la Baku coincide cu preluarea conducerii in clasamentul pilotilor, unde l-a detronat pe Sebastian Vettel.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 70 p. 2. Sebastian Vettel 66 p., 3. Kimi Raikkonen 48 p. Clasament constructori: 1. Ferrari 114 p., 2. Mercedes 110 p., 3. Red Bull 55 p.

Urmatoarea cursa este programata in Spania, la Barcelona, pe 13 mai.

Distribuie acest articol!