F1, Bahrain 2018: A doua victorie stagionala pentru Vettel
08.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

A doua runda a sezonului 2018 in Formula 1 s-a disputat pe circuitul Sakhir din Bahrain. Cursa a revenit germanului Sebastian Vettel (Ferrari), care a terminat invingator in cea de-a 200-a sa cursa in Marele Circ.

In calificari, Ferrari si-a instalat ambii piloti pe prima linie a grilei de start, cu Vettel in pole, in timp ce Lewis Hamilton a fost penalizat cu cinci locuri pentru schimbarea cutiei de viteze si a plecat de pe pozitia a 9-a.

Vettel a gestionat bine cursa, avand in vedere ca intre el si coehipierul sau Kimi Raikkonen s-a infiltrat Valtteri Bottas (Mercedes). Din pacate, Raikkonen s-a vazut nevoit sa abadoneze din pozitia a treia, dupa un pit stop cu ghinion. Este vorba de o plecare precipitata la al doilea schimb de pneuri, fara ca una din rotile spate sa fi fost schimbata si in urma careia un mecanic de la Ferrari s-a ales cu o fractura de picior.

Asa se face ca cei de la Mercedes au ajuns pe locurile 2 si 3, iar spre final Bottas parea sa ameninte serios pozitia de lider a lui Vettel. Insa germanul a parcurs impecabil ultimele tururi si a rezistat, trecandu-si in cont a doua victorie din tot atatea curse disputate anul acesta. Pentru Hamilton, a treia treapta a podiumului este un rezultat rezonabil, avand in vedere pozitia din care a luat startul.

Unul dintre performerii zilei a fost si Pierre Gasly (Toro Rosso), care s-a clasat pe un incredibil loc 4.

In schimb, pentru Red Bull a fost o zi neagra, cu ambii piloti abandonand in debutul cursei, la interval de doar un minut.

In clasamentul pilotilor conduce Vettel (50 p.), urmat de Hamilton (33 p.) si de Bottas (22 p.), in timp ce la constructori lider este Ferrari (65 p.), secondat de Mercedes (55 p.) si de McLaren-Renault (22 p.).

Urmatoarea cursa, a treia a sezonului, se va disputa pe 15 aprilie, in China, la Shanghai.

Distribuie acest articol!