F1, China 2018: Daniel Ricciardo s-a impus la Shanghai
15.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa dusul rece din urma cu o saptamana, din Bahrain, cand a abandonat cu ambii piloti, Red Bull a revenit spectaculos astazi, la Shanghai, reusind sa castige Marele Premiu al Chinei, prin Daniel Ricciardo.

Dupa cum s-au desfasurat calificarile, se pare ca Ferrari va fi marea favorita, din moment ce a monopolizat prima linie a grilei de start, cu Sebastian Vettel in pole position. Pentru german, insa, cursa a fost una destul de dificila, culminand cu un contact cu Max Verstappen, in urma caruia s-a ales cu probleme la monopost, iar pilotul Red Bull a primit o penalizare de 10 secunde, care avea sa il retrogradeze doua pozitii in clasamentul cursei.

In schimb, celalalt pilot de la Red Bull, Daniel Ricciardo a beneficiat din plin, in cateva randuri, de conjunctura de pe pista, dar si de strategia echipei, care i-a permis o ofensiva decisiva, pe final de cursa, dupa ultimul schimb de pneuri.

Podiumul a fost completat, oarecum neasteptat, de Valtteri Bottas (Mercedes) si Kimi Raikkonen (Ferrari). Cat despre principalii favoriti la titlul mondial, in tip ce Vettel a terminat abia al optulea, Hamilton s-a clasat imediat dupa podium, pe 4.

Podiumurile celor doua clasamente provizorii arata astfel, dupa cursa de astazi – piloti: 1. Sebastian Vettel 54 p., 2. Lewis Hamilton 45 p., 3. Valtteri Bottas 40 p.; constructori: 1. Ferrari 65 p., 2. Mercedes 55 p., 3. McLaren Renault 22 p.

Urmatoarea cursa este programata pe 29 aprilie, in Azerbaidjan, la Baku, pe circuit stradal.

Distribuie acest articol!