Efectul eliminarii timbrului de mediu - cum au evoluat inmatricularile auto in ultimul an
02.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Citam din comunicatul Agerpres care anunta, in urma cu un an, eliminarea timbrului de mediu: “Eliminarea timbrului de mediu, cel mai probabil de la 1 februarie, îi bucură pe cei care vor să-şi cumpere o maşină, dar nu au bani de una nouă. Renunţarea la această taxă va avea însă şi efecte negative, spun analiştii. Adică va creşte numărul maşinilor vechi înmatriculate”.

Pe baza datelor publicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), am dorit sa cuantificam cresterea numarului de automobile vechi inmatriculate pe parcursul a 12 luni, incepand cu februarie 2017, si am organizat informatia in trei grafice. Asadar…

Numarul de automobile pe benzina si motorina inmatriculate in functie de varsta si de categoria Euro la care se incadreaza.

Procentul de automobile cu motoare pe benzina inmatriculate, in functie de categoria Euro.

Procentul de automobile cu motor diesel inmatriculate, in functie de categoria Euro.

Traducerea in limba romana a prevederilor actuale europene pentru standarde de poluare, inclusiv amenzile mari aplicate producatorilor pentru flotele de automobile noi ce depasesc media emisiilor de CO2 poate fi gasita AICI.

Opinia autorului:

Am intocmit aceste grafice pe baza datelor DRPCIV, din dorinta de a avea o imagine cat mai clara a vechimii si nivelului de poluare a automobilelor inmatriculate in 12 luni dupa eliminarea timbrului de mediu, incepand cu 1 februarie 2017.

Informam pe aceasta cale ca imaginile pot fi distribuite cu scopul de a informa publicul interesat de acest subiect, cu mentiunea ca provin de la 24auto.ro

Multumim pentru colaborare.

db

Distribuie acest articol!