Fernando Alonso, invingator in cursa de 6 ore de la Spa
12.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Fernando Alonso a castigat cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps, la debutul sau in Campionatul Mondial de Anduranta (FIA World Endurance Championship). Dublul campion mondial de Formula 1 a facut echipa cu Sebastien Buemi si Kazuki Nakajima. Prototipul lor, Toyota TS050 LMP1, a trecut primul linia de sosire, cu un avans de 1,4 secunde fata de al doilea prototip inscris in cursa de Toyota. Este prima mare victorie a lui Alonso, dupa cea din Marele Premiu al Spaniei la Formula 1, din 2013, cu Ferrari.

Cu toate ca se afla sub contract cu echipa de Formula 1 McLaren, Alonso a reusit sa incheie un acord cu Toyota, la inceputul acestui an. El va participa la intreg sezonul de anduranta, in paralel cu angajamentul din F1. Participarea sa la Campionatul Mondial de Anduranta vine dupa ce, anul trecut, a debutat la Indy 500, obiectivul sau fiind de a castiga “Triple Crown of Motorsport”.

In continuare, in calendarul WEC se afla celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans, programata in weekendul din 16 iunie. Toyota este mare favorita, fiind singurul producator ramas in categoria de top, dupa plecarea lui Audi in 2016 si decizia Porsche de a incheia anul trecut programul LMP1.

Distribuie acest articol!