Ford confirma productia unui al doilea model la fabrica din Craiova
23.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ford confirma o investitie suplimentara de 200 de milioane de euro si adaugarea unui numar de 1.500 de locuri de munca dedicate productiei unui al doilea vehicul, la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se adauga actualului SUV de clasa mica Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model si data de start a productiei acestuia vor fi confirmate in apropierea momentului lansarii acestuia.

„Aceasta noua investitie confirma continuarea evolutiei gamei noastre de modele interesante produse in Europa si subliniaza totodata transformarea complexului de productie de la Craiova”, spune Steven Armstrong, presedinte si CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu si Africa. „Includerea acestui al doilea vehicul in procesul de productie este o dovada clara a flexibilitatii operationale a fabricii de la Craiova si reflecta perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali si cu membrii comunitatii”.

Investitia totala pe care Ford a implementat-o in operatiunile sale de productie din Romania – inclusiv cele 200 de milioane de euro anuntate acum – ajunge la aproape 1,5 miliarde de euro din 2008 incoace, momentul achizitiei uzinei de la Craiova. In plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin imbunatatiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboti fiind instalati pentru a spori eficienta si calitatea in sectiile de Vopsitorie, Montaj General si Caroserie.

Pentru a sprijini productia noului vehicul, Ford Romania va angaja aproximativ 1.500 de operatori de baza si calificati pentru al treilea schimb. Forta de munca actuala de la uzina de clasa mondiala care asambleaza vehicule si motoare – mai mult de 4.400 de angajati – va fi astfel suplimentata, totalul ajungand la aproximativ 5.900 de angajati.

Iminenta crestere a numarului de vehicule produse de Ford la Craiova subliniaza si mai mult importanta concretizarii proiectelor de infrastructura.

Investitia in viitorul Craiovei este un semn al increderii pe care Ford o are in angajamentele asumate de Guvernul roman de a oferi imbunatatiri cheie la nivelul infrastructurii si ameliorari ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru mentinerea competitivitatii globale a operatiunilor de productie Ford Craiova. Orice intarziere ar restrictiona semnificativ eforturile pe care Ford si furnizorii sai le fac pentru a transporta volumul din ce in ce mai ridicat de vehicule si subansamble.

Actualul SUV de clasa mica EcoSport, produs la Craiova de la lansarea sa din 2017, este vandut la nivel european si ofera un interior sofisticat, un motor diesel 1.5 EcoBlue puternic si eficient, sistemul de tractiune integrala Intelligent All Wheel Drive si o versiune sportiva ST-Line.

Distribuie acest articol!