Un Rolls Phantom IV si un Jaguar electric, pentru nunta regala
20.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Printul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta, şi logodnica sa, Meghan Markle, s-au casatorit sambata, in capela St. George a Castelului Windsor. Pe langa personaje, tinute si locuri de poveste, nunta regala din acest weekend a retinut atentia si din perspectiva automobilelor folosite la acest eveniment.

Proaspata Ducesa de Sussex a sosit la ceremonie la bordul unui foarte valoros automobil de epoca, un Rolls-Royce Phantom IV din 1950.

Limuzina a fost daruita de catre celebrul constructor britanic, fiind primul Rolls-Royce al reginei Elisabeta. Si pentru ca timpul si-a pus amprenta asupra acestei bijuterii tehnice, ea a suferit o usoara restaurare, chiar inainte de nunta.

Acest Phantom IV fusese folosit ultima data in 2011, cand a dus-o pe Kate Middleton la Westminster Abbey, la nunta cu Printul William. Face parte dintr-o serie de 18 exemplare produse intre 1950 si 1956 si este animat de un motor in 8 cilindri, de 5,7 litri.

Dupa ceremonia religioasa, mirii s-au deplasat la petrecerea de la Frogmore House intr-un Jaguar E-Type Concept Zero din 1968, a caruit propulsie a fost schimbata cu una moderna, 100% electrica. Pretul acestui roadster este de 350.000 de lire sterline. El a fost inchiriat de familia regala pentru acest eveniment si a primit placute de inmatriculare personalizate, cu data nuntii (E190518).

In fine, regina a venit la ceremonia nuntii cu binecunoscutul sau Bentley blindat din 2002. Este cadoul facut de constructor, care are si calitate de furnizor oficial al Casei Regale, cu ocazia Jubileului de Aur. Au fost construite doar doua exemplare, ambele pentru regina, pe baza unui Bentley Arnage R, insa ofera mai mult spatiu interior. Motorul este un V8 de 6,75 litri.

Distribuie acest articol!