Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, un concept insolit, intre crossover si sedan
02.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat recent, la Salonul Auto de la Beijing, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este un concept de crossover, foarte asemanator cu un SUV, insa surprinzator sub aspectul proportiilor oarecum nefiresti.

„Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este un arhetip complet nou de genul celui care nu a mai fost vazut pana acum”, explica Gorden Wagener, directorul de design de la Daimler. „Conceptul nostru combina ADN-ul unui SUV cu cel al unei limuzine pentru a produce un SUV ultra-modern. Cu senzualitate si sofisticare pura, am creat un vehicul care subliniaza pozitia Mercedes-Maybach ca marca de lux”.

Ciudatenia consta in faptul ca Vision Ultimate Luxury are un ampatament conventional, precum un sedan. Chiar si profilul este de sedan, insa dimensiunile sunt altele, ceea ce il face sa para foarte masiv. Cu 5.260 mm lungime, 2.110 mm latime si 1.764 mm, inaltime, conceptul este mai lung si mai lat decat actualul GLS.

Pe acest format, Mercedes a aplicat elemente de design Maybach. Farurile inguste flancheaza calandrul cu taieturi fine, la fel ca cel de pe conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 Coupe si recent aplicat la Mercedes-Maybach Clasa S. Rotile de 24 inch arata in mod adecvat supradimensionate. Pe caroserie au fost aplicate mai multe straturi de rosu metalizat, pentru un finisaj stralucitor. In plus, a fost incarcata cu mult crom, mai ceva ca o motocicleta.

Interiorul este finisat in piele alba, aur alb si rosu, cu ornamente din lemn de abanos si afisaje twin, de 12,3 inch. Tabloul de bord confera un sentiment de deschidere, accentuat de pavilionul panoramic. In ciuda dimensiunilor generoase, conceptul dispune de doar patru locuri. Arata mai opulent decat un avion privat si, evident, a fost proiectat sa fie condus de sofer, nu de proprietar.

In locul motoarelor traditionale V8 sau V12, disponibile pe Mercedes-Maybach Clasa S, conceptul dispune de patru motoare electrice, la fel ca Vision 6. Acestea pot fi incarcate inductiv si produc impreuna 750 CP, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/h.

Distribuie acest articol!