Conceptul Porsche 911 Speedster, cadou la cei 70 de ani ai companiei
15.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Porsche celebreaza anul acesta cea de-a 70-a aniversare, prilej cu care celebrul constructor german si-a oferit un cadou de ziua sa – conceptul 911 Speedster.

Creat pentru a capta „esenta” marcii, spectaculosul concept este un model unic, ce „ofera o scurta privire asupra unei potentiale versiuni de productie”. Daca va fi si o versiune de serie, aceasta nu va fi dezvaluita pana in 2019.

Revenind la conceptul in sine, acesta are un parbriz mai scurt si mai indraznet, care aminteste de 356 1500 Speedster. Partea din spate a caroseriei este din fibra de carbon, arcurile de securitate in caz de rasturnare fiind elegant mascate de cele doua proeminente aerodinamice din spatele tetierelor.

Fiind un model speedster, dispune de un acoperis din material usor, in loc de clasicul pavilion convertibil. Designerii au optat pentru o capota din material compozit cu fibra de carbon si de o serie de componente retro, cum ar fi oglinzile exterioare si capacul rezervorului central, in stilul anilor 50.

Scaunele din fibra de carbon sunt imbracate in tapiterie din piele in tenta Cognac. Printre cele mai interesante detalii se numara insignele Speedster de pe tabloul de bord si curelele Cognac din piele.

Pentru a nu lua prea mult in greutate, s-a renuntat la o serie de elemente, precum sistemul de afisaj de pe consola centrala. De asemenea, sistemul de climatizare a fost inlaturat, interiorul fiind caracterizat de dotarile minimaliste.

In timp ce o mare parte din caroserie este preluata de la modelul 911 Carrera 4 Cabriolet, Porsche spune ca sasiul este in esenta de la versiunea 911 GT3. Prin urmare, conceptul are un motor care dezvolta peste 500 CP.

In fine, sistemul de evacuare are elemente din titan, iar jantele de 21 de inch au un sistem de prindere cu blocare centrala, imprumutat din motorsport.

Distribuie acest articol!