Divort la Rolls-Royce: directorul de design, Giles Taylor, a plecat
11.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Giles Taylor a condus departamentul de design de la Rolls-Royce timp de aproape sase ani. Inainte de asta, a fost seful de design exterior. Acum, celebrul constructor britanic de lux se vede pus in situatia sa gaseasca un nou director de design.

Compania a anuntat zilele trecute ca Taylor paraseste Rolls-Royce fara preaviz. Si nu merge in alta parte, in BMW Group. Tot ce s-a precizat in acest sens este ca pleaca „pentru a-si exercita interese de afaceri alternative”, asa ca nu vom fi surprinsi sa il vedem numit intr-o pozitie similara, la un alt producator de automobile. Rolls-Royce a mai adaugat ca va anunta succesorul sau „in timp util”, ceea ce ne face sa credem ca nu a fost inca desemnat un inlocuitor.

Taylor si-a inceput cariera cu un stagiu de cinci ani la Grupul PSA Peugeot Citroen, inainte de a semna ca designer-sef la Jaguar, unde a ramas timp de 14 ani. S-a mutat la Rolls Royce ca sef de design exterior in 2011 si a devenit sef de design general in 2012. Sub coordonarea sa, Rolls-Royce a lansat Wraith, Dawn, noul Phantom si Cullinan.

El a proiectat, de asemenea, conceptul 103EX – cunoscut si sub numele de Vision 100, care a previzionat directia de design in care Rolls-Royce intentioneaza sa se indrepte. Oricine va prelua fraiele dupa plecarea sa, va fi insarcinat cu proiectarea urmatoarei generatii de modele Rolls-Royce. Acest lucru va incepe probabil cu urmatoarea generatie Ghost, actuala implinind deja opt ani.

Distribuie acest articol!