Lumea autovehiculelor autonome continua sa atraga investitii majore
22.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa un val de stiri proaste despre regretabile accidente fatale cu automobile autonome, in timpul testelor pe sosele publice, luna iunie a debutat cu vesti imbucuratoare depre noi investitii majore in domeniul dezvoltarii AV (autonomous vehicles).

Waymo, divizia grupului Alphabet (google) responsibila de acest program de dezvoltare, va adauga pana la 62.000 de minivanuri Chrysler Pacifica hibrid la flota de taxiuri autonome. Odata cu acest anunt a fost confirmata si intentia de a dota autovehiculele grupului FCA (Fiat Chrysler) cu tehnologie autonoma Waymo.

Acesta este cel de al doilea partenariat major al Waymo cu un producator de vehicle electrificate, dupa anuntul din luna martie despre colaborarea cu Jaguar, pentru lansarea unei flote de 20.000 taxiuri autonome, bazate pe modelul electric iPace, in urmatorii doi ani.

Si de la GM, principalul concurent traditional in cursa pentru AV-uri, vin vesti incurajatoare prin atragerea unei investitii de 2,25 miliarde de dolari de la SoftBank, un conglomerat financiar japonez, destinat diviziei Cruise, care este responsabila pentru programul de vehicule autonome in cadrul GM.

db

Distribuie acest articol!