Poate fi si mai rau pentru Volkswagen in Europa?
20.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

In ciuda stirilor despre arestari, perchezitii si o noua amenda de un milliard de euro, aplicata de autoritatile germane firmei Volkswagen in legatura cu hatisul de probleme generate de scandalul diesel, investitorii nu par deloc impresionati. In aceeasi zi in care era aplicata amenda, actiunile firmei au crescut pe bursa cu 0,1%, suma de un milliard fiind relativ “mica” pentru gigantul auto cu rezerve de peste 24,3 miliarde de euro la finalul primului trimestru.

Verdictul unei curti de justitie din Augsburg, Bavaria, prin care un dealer Volkswagen a fost obligat sa despagubeasca clientul si sa preia un Volkswagen Passat TDI din 2012, ne face insa sa ne intrebam daca nu cumva situatia poate deveni mai rea pentru Volkswagen in Europa?

Pe baza precedentului creat de curtea din Augsburg, este posibil ca alti judecatori sa urmeze exemplul si sa oblige Volkswagen si dealerii sa preia milioane de automobile cu motoare diesel, care nu au indeplinit normele de poluare inca de la vanzare, fiind echipate cu dispozitive de trucat valorile masurate pe stand.

Indiferent de viteza cu care se vor propaga verdictele instantelor in Germania, consumatorii si-au pierdut increderea, fiind puternic afectati de scaderea pretului pe piata second hand. Povestea de dragoste europeana cu dieselul pare sa se destrame in fum…

db

Distribuie acest articol!