Scandalul Dieselgate continua: seful Audi, Rupert Stadler, a fost arestat!
19.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Directorul executiv al Audi, Rupert Stadler, a fost arestat ieri, in Germania, in legatura cu scandalul privind emisiile diesel, declansat in 2015. Stadler este unul dintre cei 20 de angajati Audi pusi sub ancheta penala legata de o potentiala frauda.

Stadler a fost retinut sub banuiala ca incearca sa ascunda dovezi. Audi a confirmat ca Stadler a fost retinut, dar nu a comentat pe tema investigatiilor in desfasurare. „Prezumtia de nevinovatie continua sa se aplice si pentru dl. Stadler”, a declarat purtatorul de cuvant al Audi.

Procurorii din Munchen au declarat saptamana trecuta ca au perchezitionat casa lui Stadler cautand dovezi. Stadler, care lucreaza pentru Audi din 1990 si a devenit presedinte al board-ului in 2007, este in curs de investigare pentru presupusa „frauda si nepotrivire indirecta cu documentele”.

Cu doar o saptamana in urma, procurorii germani au amendat Volkswagen cu un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate. Grupul Volkswagen a recunoscut utilizarea unui software pentru manipularea emisiilor in timpul testelor de poluare.

O alta figura de top de la Volkswagen, anchetata in scandalul Dieselgate, este fostul CEO al grupului, Martin Winterkorn. Acesta a fost acuzat, luna trecuta, de conspiratie si frauda legate de manipularea emisiilor.

Potrivit procurorilor, Stadler ar putea fi eliberat saptamana viitoare, daca va coopera cu anchetatorii. Luna trecuta, Audi a declarat ca a descoperit probleme legate de emisii la alte 60.000 de automobile, iar livrarile modelelor A6 si A7 au fost stopate.

Distribuie acest articol!