Schimbare la varful Audi: Rupert Stadler, inlocuit cu Markus Duesmann, care vine de la BMW
26.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

In urma circa o luna, CEO-ul Audi, Rupert Stadler, a fost arestat ca urmare a investigatiei, inca in curs de desfasurare, a scandalului Dieselgate, deoarece procurorii s-au temut ca ar putea incerca sa ascunda unele dovezi, daca nu ar fi luat in custodie.

In timp ce au acceptat arestarea, atat Audi, cat si Volkswagen au declarat ca Stadler, cel mai inalt director executiv din cadrul grupului german arestat in legatura cu scandalul Dieselgate, ar trebui sa se bucure de prezumtia de nevinovatie, pana cand va fi dovedit contrariul.

CEO-ul suspendat a apelat la instanta, in speranta ca va fi eliberat din custodie, dupa ce a petrecut ultima luna in inchisoare. O instanta din München va trebui judece recursul si sa decida daca ar trebui sau nu sa fie eliberat din inchisoarea din Augsburg, unde se afla in prezent.

Potrivit procuraturii, in timp ce Stadler a cooperat initial cu autoritatile, in prezent a incetat sa mai faca declaratii. Procurorii ii investigheaza acum atat pe Stadler si pe un alt membru al conducerii superioare Audi, pentru suspiciunea de frauda si publicitate falsa privind nivelurile de poluare si testele de manipulare a emisiilor.

Pana cand chestiunea se lamurea, directorul de vanzari Abraham Schot urma sa fie inlocuitorul interimar al lui Stadler. Insa lucrurule nu vor ramane asa pentru multa vreme, dearece noul sef de la Audi va fi… Markus Duesmann (foto), care vine de la BMW! Membru in Consiliul de Administratie al BMW si seful de achizitii al retelei de furnizori ai constructorului bavarez, Duesmann a venit la BMW in 2007, de la echipa de Formula 1 Mercedes.

Markus Duesmann isi va prelua prerogativele in mod progresiv, avand in vedere ca Stadler nu a eliberat definitiv aceasta functie, dar si din cauza unei clauze care nu ii permite transferul mai devreme de 6 luni.

Distribuie acest articol!