Uzina de motoare a BMW Group creste ritmul pentru noul BMW i8 Roadster
06.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Motoarele provenite de la uzina BMW Group din apropiere de Birmingham vor propulsa cel mai nou model electrificat al companiei – noul BMW i8 Roadster, disponibil la vanzare pe piata mondiala.

Uzina din regiunea Midlands a produs motoare pentru BMW i8 Coupé – cel mai bine vandut automobil sport plug-in hybrid din lume – inca de la lansarea sa in 2014. Acum, uzina va furniza motoare pentru noul BMW i8 Roadster, precum si pentru noua versiune i8 Coupé.

Produs exclusiv la uzina Hams Hall, motorul pe benzina, cu trei cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo – castigator al Premiului International Engine of the Year – este combinat cu un motor electric hibrid, formand astfel sistemul de propulsie plug-in hybrid i8, castigator a numeroase premii. Tandemul propulsor combina calitatile de performanta ale unui automobil sport cu nivelul de economie si emisii asociat de obicei cu modelele de clasa compacta.

Motorul supraalimentat cu trei cilindri, ce dispune de injectie directa si gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC, ofera o putere maxima de 170 kW/231 CP la o capacitate de doar 1,5 litri, la care se adauga cuplul maxim de 320 Nm. Cu motorul termic si cel electric actionand impreuna, puterea sistemului este de 275 kW/374 CP. Noul BMW i8 Coupé accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,4 secunde, in timp ce noul BMW i8 Roadster are nevoie de 4,6 secunde pentru efectuarea sprintului.

Construite manufacturier de catre o echipa mica de specialisti in motoare ai uzinei, motoarele termice pentru i8 sunt asamblate intr-o facilitate unica, dedicata, care recent a fost extinsa si imbunatatita pentru a creste capacitatea de productie a motoarelor viitoare, cu specificatii superioare.

Per total, uzina Hams Hall merge din ce in ce mai bine. Productia de motoare pentru o serie de modele BMW si MINI este de asteptat sa depaseasca peste 350.000 de unitati, in timp ce fabricarea componentelor principale pentru motoare va trece de 1,4 milioane de piese in acest an.

Distribuie acest articol!