Alti 49 de angajati Volkswagen, cercetati de procuratura, in legatura cu scandalul Dieselgate
17.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

O saptamana tumultoasa, in care Volkswagen a fost permanent in centrul atentiei, cu vesti bune alternand cu cele rele, se incheie cat se poate de prost. Chiar daca vanzarile globale sunt la un nivel record, posibilitatea unui recall pentru cele 124000 de autovehicule electrice arunca o umbra intunecata peste incercarea de crea o imagine noua, ecologica si “curata” pentru Grupul Volkswagen, din cauza manipularii emisiilor poluante.

Dintr-un articol Bild am Sonntag preluat de Automobilwoche aflam ca Volkswagen este pe cale sa concedieze mai multi ingineri suspectati de implicare in scandalul Dieselgate.

Procuratura din Braunschweig cerceteaza 39 de suspecti pentru manipulare de software, trei persoane pentru incercare de manipulare a bursei, sase pentru falsificarea informatiilor despre emisiile de CO2 si de consum si o persoana pentru dispozitia de stergere a datelor compromitatoare.

Pe langa cele 49 persoane de mai sus, sub cercetare se mai afla fostul CEO Martin Winterkorn, actualul CEO Herbet Diess (venit de la BMW) si presedintele Consiliului de Admnistratie, Hans Dieter Poetsch.

Se pare ca pe langa cele 25 de miliarde de euro despagubiri platite in SUA, costul uman si deteriorarea increderii publicului vor fi cu mult mai mari in Europa, pentru Grupul Volkswagen.

db

Distribuie acest articol!