Proces de vopsire unic, la Ford Craiova
06.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presa, Ford Romania anunta ca Sectia de Vopsitorie a uzinei Ford din Craiova este una dintre cele mai moderne din intreaga lume, prezentand numeroase elemente de unicitate. Aceasta este prima vopsitorie Ford din Europa in care s-a implementat procesul de vopsire “3 WET”, constand in aplicarea a trei straturi “ud pe ud” – grund, baza si lac.

Modul de amplasare al statiilor de lucru, ordinea proceselor de vopsire si dispunerea optima a echipamentelor plaseaza Sectia de Vopsitorie de la Craiova in randul celor mai compacte vopsitorii din lumea Ford.

Odata cu lansarea productiei modelului EcoSport la fabrica Ford Craiova, in octombrie 2017, s-a introdus si conceptul de vopsire “Two Tone” (Doua Culori). Desi nu este un concept nou in industria auto, caracterul unic al procesului implementat la Ford Craiova este dat de inversarea ordinii operatiilor de vopsire, extinderea zonei de vopsire a caroserie de la stalpul A (stalpul frontal) pana la stalpul C (panoul lateral spate) si imbinarea celor doua culori pe panoul lateral al caroseriei.

Din 2008, de la venirea Ford in Romania, compania a investit aproximativ 90 de milioane de euro in sectia de vopsitorie, aici fiind instalati 26 de roboti. In ciuda nivelului inalt de personalizare a modelului EcoSport, dar si a tehnologiei de ultima generatie de care Ford dispune, in Sectia de Vopsitorie de la Craiova lucreaza in prezent 500 de oameni.

De la inceputul productiei Ford la Craiova au fost vopsite peste 400.000 de caroserii pentru care s-au folosit 2.000.000 kg de vopsea.

Distribuie acest articol!