Viitoarea generatie Skoda Octavia va fi un hatchback de ultima ora
20.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Pe masura ce Skoda se pregateste sa lanseze nu mai putin de noua modele noi, pana in 2021, Octavia ar trebui sa fie cea mai importanta noutate, urmand sa ajunga la cea de-a patra generatie.

Desi concentrarea producatorului ceh a fost in ultima veme pe modelele crossover Kodiaq sau Karoq, Octavia va ramane, foarte probabil, cel mai important model din gama Skoda, motiv pentru care constructorul ceh nu isi poate permite nicio greseala in ceea ce priveste hatchback-ul compact.

Deoarece modelul actual a primit un facelift nu cu mult timp in urma, cel mai devreme in 2020 va fi lansata cea de-a patra generatie Octavia, al carei prototip a inceput deja sa fie testat.

Alan Favey, directorul de vanzari si marketing de la Skoda Auto spune ca, pe langa utilizarea unei versiuni actualizate a arhitecturii MQB, care sa permita atat motoare PHEV, cat si propulsii hibrid de 48 de volti, urmatoarea generatie Octavia isi va pastra alura de limuzina.

Favey a mai adaugat ca noua Octavia „va continua sa arate ca o limuzina, dar de fapt este un hatch de ultima generatie”. Se refera, desigur, si la o serie de sisteme avansate de siguranta si conectivitate, care peste doi ani vor fi disponibile si pe modele non-premium, asa cum sunt cele din gama Skoda.

In fine, se pare ca viitoarea Octavia va avea un exterior mai clasic, cu grila frontala mai mare, cu insertii cromate. Stopurile vor fi si ele revizuite, iar farurile vor fi din nou clasice, renuntandu-se astfel la experimentul nu tocmai inspirat al divizarii acestora.

Distribuie acest articol!