BMW transforma automobilul in partener de conversatie
08.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Asistentul Personal Inteligent conceput de BMW va oferi solutii fara precedent in industria auto, pentru comunicarea cu automobilul. Redam mai jos comunicatul de presa al constructorului german, pe aceasta tema.

BMW Group se pregateste sa revolutioneze experienta placerii condusului cu Asistentul Personal Inteligent BMW. Din martire 2019, un personaj digital inteligent se va afla la bord si va raspunde prompt la mesajul de activare, de exemplu „Hei, BMW”. Aceasta va marca inceputul unei noi ere in care conducatorii vor putea, din ce in ce mai mult, sa-si opereze automobilele si sa acceseze functiile si informatiile acestora prin comenzi vocale. In viitor, asistentul personal va fi la dispozitia conducatorului si va functiona si in afara automobilului, indiferent daca este acasa, cu ajutorul unui smart speaker (asa cum este Amazon Echo), sau prin oras, cu ajutorul unui smartphone. Mai mult, in viitor va fi compatibil si cu alti asistenti vocali digitali, oferind astfel o legatura spre alte ecosisteme ce se dezvolta rapid. Datorita conexiunii cu Open Mobility Cloud si utilizarii inteligentei artificiale, capacitatile asistentului personal sunt imbunatatite continuu. Actualizarile regulate, care pot fi realizate usor pe smartphone si in automobil prin intermediul functiei Remote Software Upgrade, vor continua sa extinda gama de functii si skilluri oferite.

Asistentul Personal Inteligent BMW invata rutine si obiceiuri utilizatorului iar ulterior este capabil sa le aplice in contextul potrivit. Astfel ii invata preferintele si poate oferi pe baza experientei si contextului – de exemplu, incalzirea scaunului sau locurile in care calatoresc frecvent („Take me home”).

O caracteristica unica comparativ cu alti asistenti digitali de acest fel este faptul ca persoana de la volan ii poate da un nume (de exemplu, „Charlie” sau „Joy”) pentru un caracter individual suplimentar si pentru mai multa personalitate. Nu numai ca asteapta fiecare comanda a conducatorului, dar este mereu pregatit sa-l asiste sau chiar sa-i ofere o conversatie obisnuita („Hei, BMW! Care este sensul vietii?”).

Este familiarizat cu functiile automobilului si este capabil sa le opereze dupa cum este necesar. Replica „Hei, BMW! Mi-e frig” va solicita Asistentului Personal Inteligent BMW sa ajusteze corespunzator temperatura din interiorul automobilului. In timp ce versiunea actuala este capabila deja sa memoreze setarile preferate, imbunatatirile continue ale tehnologiei vor permite Asistentului Personal Inteligent sa invete in viitor tot mai multe preferinte si setari favorite. Asistentul devine tot mai bun cu fiecare comanda data, fiecare intrebare adresata si fiecare setare facuta. Formarea bazei pentru toate acestea va fi portabila, fiind inclusa in profilul digital al clientului – BMW ID. Acest profil realizeaza legatura intre automobil, client si lumea lor digitala.

Aparitia Asistentului Personal Inteligent BMW inseamna ca mereu este un profesionist BMW real la bord. El este capabil sa explice diferitele functii ale automobilului („Cum functioneaza Asistentul pentru Faza Lunga?”), sa ofere informatii de stare actuala („Nivelul uleiului este corect?”) si sa raspunda la intrebari („Ce mesaj de avertizare am primit?”). El stie setarile favorite ale conducatorului si poate chiar sa activeze o combinatie a acestora pentru un confort superior. De exemplu, „Hei, BMW! Sunt obosit” declanseaza un program de vitalitate care ajusteaza lumina ambientala, muzica si temperatura, printre altele, astfel incat conducatorul sa se simta mai treaz. In viitor, asistentul va putea si sa ofere sfaturi de reducere a consumului de combustibil sau sa gandeasca in perspectiva si sa avertizeze conducatorii daca este nevoie. El ar putea alerta conducatorul de anumite probleme („Presiunea pneurilor este scazuta”), de exemplu, sa aminteasca de programarile in service sau chiar sa aranjeze o programare fara niciun ajutor suplimentar.

Pe scurt, el este copilotul ideal si devine util in special in timpul condusului de zi cu zi („Hei, BMW! Cauta cea mai apropiata statie de alimentare de pe traseu”). Pentru ca navigatia sa fie mai usoara ca niciodata, conducatorii ii pot permite suplimentar sa acceseze inregistrarile din calendar si contactele, dupa care va gasi un loc de parcare la destinatia calatoriei, sa ofere informatii despre ambuteiajele de pe traseu si sa ii aminteasca soferului de acestea in functie de context. In plus, asistentul noteaza destinatiile spre care se calatoreste frecvent. Integrarea asistentului in Microsoft Office 365 si Skype for Business ii permite acestuia sa se alature teleconferintelor la cererea conducatorului sau sa citeasca e-mailurile, transformand astfel modelul BMW intr-un birou mobil controlat vocal. Pe langa toate acestea, Asistentul Personal Inteligent de la BMW este si un expert in divertisment. Aceasta inseamna ca el poate identifica instantaneu melodiile de la radio sau poate cauta posturile pentru genul muzical dorit („Ruleaza muzica clasica, te rog!!).

Asistentul Personal Inteligent va deveni disponibil cu control vocal in 23 de limbi si piete din martie 2019. In SUA, Germania, Marea Britanie, Italia, Franta, Spania, Elvetia, Austria, Brazilia, Japonia si (din mai 2019) China, Asistentul Personal Inteligent BMW va dispune si de alte functii inteligente precum cautarea obiectivelor de interes, starea vremii si muzica, de exemplu. Asistentul personal va fi oferit pentru modelele ce dispun de noul sistem de operare BMW 7 si ca parte a Live Cockpit Professional (6U3). Portofoliul de functii poate fi extins cu pachetul Connected Professional. Asistentul personal va fi disponibil deja pentru comanda cu noul BMW Seria 3 din noiembrie 2018 si va fi inclus pentru primii trei ani. In cazul noilor modele BMW X5, BMW Z4 si BMW Seria 8 echipate cu sistemul de operare BMW 7.0, facilitatea Remote Software Upgrade va permite clientilor sa instaleze singuri versiunea completa a Asistentului Personal Inteligent BMW, fara a fi necesara o vizita la dealer, din martie 2019.

Distribuie acest articol!