Conceptul Lada Vision 4×4 ar putea prefigura urmatoarea generatie Niva
04.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Alaturi de elegantul Renault Arkana, despre care am relatat recent, o alta mare atractie a Salonului Auto de la Moscova 2018 este conceptul Vision 4×4, prezentat de Lada.

Este un studiu cu un design foarte indraznet, ce aduce destul de mult cu Renault/Dacia Duster. Are partea frontala desenata pe axele literei X, in timp ce lateralele sunt dominate de rotile cu jante de 21 de inch.

Stilul funky este continuat in interior, unde designerii Lada au folosit accente portocalii stralucitoare, detalii gri si ornamente din aluminiu. Dispune de un sistem de afisaj integrat in tabloul de bord si flancat de doua perechi de orificii de aer, sistem de climatizare dual, cluster digital pentru instrumentarul de bord, iluminare ambientala, pavilion panoramic din sticla si volan multifunctional cu trei spite.

Construita pe „o platforma speciala”, Lada Vision 4×4 masoara 4,2 metri lungime, fiind cu doar 10 cm mai scurta decat cea de-a doua generatie Renault/Dacia Duster. Spre deosebire de SUV-ul romanesc, Lada are transmisie automata si console fata-spate scurte.

Lada nu a dezvaluit ce motoizare doteaza acest concept si nici nu a spus explicit ca acest prototip anticipeaza noua generatie Niva. „Pregatim viitorul Lada. Cu Vision 4×4 demonstram potentialul unui design unic, expresiv, indraznet si energic, intr-un nou SUV, inspirat de legendarul model Lada Niva”, a declarat Steve Mattin, directorul de design de la AvtoVAZ Lada.

Distribuie acest articol!