Audi in Ungaria - 25 de ani de succese pe linie
22.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut 25 de ani de cand Audi produce automobile si motoare la Győr, intr-una din cele mai de succes fabrici ale Grupului Volkswagen. Povestea unitatii de productie care asambleaza noul Audi Q3 merge mai departe in acelasi ritm sustinut, aici urmand sa se produca in viitor, de asemenea, automobile cu propulsie electrica.

Pentru a avea o imagine a succesului de care se bucura investitia Audi din Ungaria, trebuie spus ca la Győr este cea mai mare fabrica de motoare din lume si una dintre cele mai inovatoare unitati de productie din industria auto la nivel mondial! Audi Hungaria este cel mai mare investitor si angajator din industria auto a Ungariei.

Audi Hungaria a fost infiintata in 1993 si la inceput a produs motoare cu patru cilindri si cinci supape. In anii care au urmat, compania si-a extins continuu activitatile: alaturi de motoare, din anul 1998, unitatea din Győr a inceput sa produca si automobile. Primul model produs aici a fost legendarul Audi TT Coupe. In prezent, subsidiara Audi Hungaria produce pana la 9.000 de motoare si 700 de automobile pe zi, pe o suprafata de peste cinci milioane de metri patrati. Compania include, de asemenea, una dintre cele mai mari unitati producatoare de scule din Europa Centrala. Acolo, in departamentul de Dezvoltare Tehnica, lucreaza circa 400 de experti la dezvoltarea de proiecte.

Incepand din 1993, Audi Hungaria a produs in total peste 34 de milioane de motoare si aproximativ 1,21 milioane de automobile. La Győr lucreaza in total circa 12.900 de angajati. Prin intermediul furnizorilor sai de produse si servicii, Audi Hungaria asigura locuri de munca pentru peste 30.000 de oameni din Ungaria. Astfel, compania este cel mai mare angajator din industria auto din Ungaria. In ultimii 25 de ani, compania a investit peste 8,9 miliarde de euro. Numarul furnizorilor constanti din Ungaria creste de la an la an: Audi Hungaria lucreaza, in prezent, cu peste 90 de furnizori din Ungaria.

Compania se pregateste pentru viitor, concentrandu-se asupra electrificarii si digitalizarii: productia de motoare electrice a fost lansata la Győr in luna iulie. Astfel, Audi Hungaria si-a extins gama de sisteme de propulsie, adaugand motoarele electrice la portofoliul sau de motoare optimizate diesel, pe benzina si pe gaz. Iar in acest an aniversar, Audi Hungaria va deveni liderul intre unitatile de productie de sisteme de propulsie electrice ale Grupului Audi. Sistemul modular de asamblare, care este un sistem nou, asigura o flexibilitate chiar si mai ridicata, precum si un plus de eficienta in productia motoarelor electrice.

Recent, Audi Hungaria a lansat la Győr si productia de serie a primului SUV fabricat aici: noua generatie Audi Q3 este al cincilea model produs de fabrica din Ungaria. Alaturi de Audi A3 Sedan si Cabriolet, Audi TT Coupe si Roadster, Audi Hungaria produce acum si Q3. Deja de anul viitor, unitatea din Győr va lansa si productia unui al doilea model SUV.

Distribuie acest articol!