Ford opreste productia la o fabrica din Spania, din cauza cererii in scadere
26.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Productia fabricii Ford din Almussafes, in estul Spaniei, va fi oprita timp de noua zile, in cursul lunii noiembrie, din cauza cererii in scadere din ultima vreme. De asemenea, productia de motoare din aceasta fabrica va fi stopata pentru 13 zile, in cursul lunii viitoare.

Multe dintre motoarele Ford produse in aceasta fabrica din Spania au ca destinatie Canada, unde echipeaza SUV-ul Edge. De asemenea, in aceasta fabrica, aflata in apropiere de Valencia, se asambleaza modelele Ford Mondeo, S-Max, Galaxy si Kuga si van-urile Tourneo Connect si Transit Connect. In total, in fabrica lucreaza circa 7.500 de salariati.

Ford a mai oprit productia la aceeasi fabrica, pentru trei zile, la inceputul acestei luni. Compania nu a precizat pe care din piete s-au inregistrat scaderile de cerere care determina aceste pauze fortate din productie.

In alta ordine de idei, Ford nu este singurul constructor care se confrunta cu astfel de probleme. Zilele trecute, Jaguar Land Rover a anuntat ca va stopa pentru cateva zile productia din Marea Britanie, pe fondul cererii in scadere din China.

Distribuie acest articol!