Asocierea Daimler - BMW pentru servicii de mobilitate a fost aprobata de Comisia Europeana
13.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

In luna martie 2018, un comunicat de presa informa intentia firmelor Daimler (parintele Mercedes) si BMW de a-si uni fortele in domeniul mobilitatii viitorului. Initial au fost identificate cinci domenii de activitate, in care activitatile demarate independent si sub nume diferite, se vor sustine reciproc. 

1. Mobilitate la cerere, prin firmele moovel si ReachNow.

2. CarSharing prin Car2Go si DriveNow, care in prezent administreaza un parc auto de peste 20.000 de autovehicule, in 31 de orase majore pe plan international, oferind servicii la peste 4 milioane de clienti.

3. Ride-Hailing (servicii de transport de genul Uber, Lyft) cu mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi si Beat. Considerata a fi cea mai mare aplicatie din Europa pentru a comanda un taxi sau servicii oferite de soferi privati autorizati, ofera servicii pentru mai mult de 13 milioane de clienti, cu ajutorul a peste 140.000 de soferi autorizati,

4. Parcare cu ParkNow si Parkmobile Group/Parkmobile LLC. Ofera servicii de identificare si rezervare a locurilor libere de parcare si plata digitala pentru utilizare.

5. Incarcare pentru autovehicule electrice cu ChargeNow si Digital Charging Solutions. Asigura accesul simplificat (identificare locatie, incarcare si plata) la cea mai mare retea de incarcare publica, cu mai mult de 143.000 de puncte de incarcare pe plan mondial. Combinata cu privilegiile de parcare pentru automobile electrice, aceasta aplicatie va promova adoptarea electromobilitatii.

Aprobabrea Comisiei Europene pentru joint venture-ul in care Daimler si BMW vor detine cate 50% din actiuni a fost obtinuta cu cateva concesii pentru orasele in care firma cu forte unite ar fi dominat piata mobilitatii: Berlin, Köln, Düsseldorf, Hamburg, München si Viena.

db

Distribuie acest articol!