Ce tip de automobil prefera, mai nou, europenii
21.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Automobilistii europeni au o noua preferinta: SUV-urile urbane. Nu este o noutate de ultima ora, ci o tendinta a ultimilor ani, care nu da deloc semne de temperare! In primele opt luni din 2018, spre exemplu, cifrele Jato Dynamics indica o crestere cu 30% in comparatie cu aceeasi perioada din 2017.

Pana acum, constructorii francezi au dominat segmentul, cu modele precum Renault Captur sau Peugeot 2008. In 2017, Captur a fost cel mai bine vandut model din segment, cu peste 210.000 unitati. Trendul pozitiv a determinat cresterea productiei, anul acesta, pentru cele mai cautate SUV-uri urbane europene – Renault Captur, Peugeot 2008 si Fiat 500 X.

Insa ierarhia s-ar putea schimba, odata cu aparitia concurentei germane. Volkswagen T-Roc promite rezultate exceptionale dupa primul sau an complet de comercializare, din moment ce pe primele 8 luni a inregistrat peste 110.000 de unitati vandute. Desi a prins mai tarziu trenul acestor modele SUV compacte, in comparatie cu producatorii francezi, Nissan si Fiat, acum Grupul Volkswagen recupereaza in forta, mai ales dupa ce a lansat modele similare la Skoda si SEAT.

Chiar daca topurile de vanzari vor cunoaste modificari, segmentul nu da prea curand semne de oboseala, iar Europa ramane campioana mondiala la categoria SUV sau crossover urban. Daca pana acum SUV-urile compacte incepusera sa inlocuiasca sedanurile compacte, noile modele crossover ataca si segmentul modelelor urbane polivalente.

Distribuie acest articol!