Volkswagen va introduce 30 de modele SUV pana in 2025
05.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen pariaza pe vehiculele electrice dar este, de asemenea, ferm convins in privinta cresterii gamei de modele SUV din portofoliul sau. Producatorul german a anuntat ca, pana in 2025, va oferi peste 30 de modele SUV si crossover la nivel mondial si se asteapta ca jumatate din automobilele pe care le la vinde la nivel global sa fie din categoria Sport Utility Vehicle.

In prezent, unul din cinci automobile noi vandute de Volkswagen este un SUV, iar producatorul se asteapta la o crestere a vanzarilor, mai ales in America de Nord si de Sud, precum si in China. Tiguan se situeaza printre primele 10 cele mai bine vandute modele din lume, cu aproape 5 milioane de unitati vandute de la lansare. In acelasi timp, Touareg se apropie si el de un milion de unitati.

Pe langa crossover-urile mai mari, Volkswagen introduce un nou model, T-Cross, care va fi vandut in Europa, China si America de Sud. SUV-urile mici sunt din ce in ce mai populare pe pietele in curs de dezvoltare si tot mai multi producatori de automobile, precum Ford si Renault, ofera crossover-uri profitabile, cum ar fi Ecosport, respectiv Duster.

De ce SUV-uri? Introducerea unor astfel de modele profitabile asigura capitalul de care constructorul german are nevoie pentru investitiile in viitoarele modele electrice si autonome. “SUV-urile devin din ce in ce mai populare in randul clientilor nostri din intreaga lume”, spune Jürgen Stackmann, membru in Consiliul de Administratie de la Volkswagen. „De aceea continuam in mod constant ofensiva actuala in aceasta categorie. Va fi o contributie esentiala la consolidarea afacerii noastre de baza, astfel incat sa putem investi miliarde de euro in mobilitate electrica si automobile autonome”.

Distribuie acest articol!