Aston Martin tinteste dublarea vanzarilor
08.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Exclusivitatea unei marci nu constituie in prezent o problema in Gaydon, in Marea Britanie, unde isi are cartierul general Aston Martin. Constructorul britanic tocmai a anuntat ca si-ar putea dubla vanzarile pana in 2022, pentru a ajunge la 14.000 de unitati comercializate anual in intreaga lume.

„In 2008, vindeam 7.000 de unitati, cu trei modele diferite. In 2022, vom ajunge la 14.000, cu 7 modele”, au confirmat cei din fruntea companiei. O precizare importanta: dintre cele 85.000 de automobile vandute de celebra marca, de la infiintarea sa, jumatate au fost comercializate in Marea Britanie. Aston Martin ramane, asadar, un producator foarte dependent de piata auto britanica, dar in acelasi timp se teme mai putin de Brexit, in comparatie cu alti constructori implantati in Regatul Unit.

In orice caz, pentru a tinti la 14.000 de unitati vandute anual, este nevoie de noutati. Acestea vor fi reprezentate in primul rand de mult asteptatul SUV DBX, care ar urma sa se comercializeze anual in peste 5.000 de unitati. Altfel spus, viitorul SUV va fi modelul de la Aston Martin care va inregistra cea mai mare crestere, pana la mijlocul deceniului viitor.

Distribuie acest articol!