BMW Vision iNEXT - o perspectiva asupra viitorului mobilitatii personale
01.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai recent „vision vehicle” creat de BMW Group are premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles si se vrea a fi o perspectiva asupra viitorului mobilitatii personale.

Este pentru prima data cand toate domeniile strategice de inovatie ale BMW Group – condus autonom, conectivitate, electrificare si servicii (ACES) – au fost incorporate intr-un singur automobil, in timp ce designul le imprumuta expresia vizuala (D+ACES).

Conducatorii vor avea o libertate tot mai mare de a decide cum doresc sa foloseasca timpul petrecut in automobil. Astfel, BMW Vision iNEXT complet electric a fost creat ca un spatiu mobil care ofera o calitate reala a vietii si raspunde necesitatii unui nou „spatiu favorit” in care sa putem fi noi si sa ne relaxam.

Geometria habitaclului iNEXT este compusa din cateva linii curate, cu accent pe materiale si culori. O combinatie de stofa si lemn creeaza un sentiment sofisticat asociat designului de mobilier si contribuie la a-i oferi interiorului caracterul sau special de „boutique”. Interiorul este dominat de culori calde si primitoare.

Tehnologiile inteligente vor ajuta oamenii intr-un mod tot mai discret in viitor. La BMW Vision iNEXT, aceste tehnologii raman in fundal si nu sunt vizibile – de aici si numele Shy Tech – si se utilizeaza numai atunci cand este necesar sau la cererea conducatorului sau a pasagerilor. Nu este practic nevoie nici de ecrane, nici de butoane. Functiile pot fi operate cu ajutorul unor suprafete realizate din materiale cum ar fi lemn sau stofa. Prin urmare, controlul automobilului este adaptat in toate privintele cerintelor persoanelor care calatoresc in acesta.

Si exteriorul BMW Vision iNEXT este plin de inovatii. Noul limbaj de design BMW i este vizibil clar prin liniile atractive si formele clare, inclusiv suprafetele puternic sculptate, curbate asemenea musculaturii pe flancuri. BMW Vision iNEXT ofera o abordare foarte moderna a partii frontale BMW „four-eyed” clasice, completata cu faruri supersubtiri, in timp ce arata ce se intampla in spate. Parbrizul se contopeste cu acoperisul panoramic mare, oferind o vedere clara asupra interiorului.

Modelul de productie BMW iNEXT va iesi de pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing incepand cu anul 2021, noua nava-amiral tehnologica transferand domeniile de inovatie strategica ale companiei (D+ACES) pe sosea.

Distribuie acest articol!