Efectele scandalului Dieselgate: Volkswagen continua sa plateasca miliarde de euro
25.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Desi au trecut mai bine de trei ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate, efectele acestuia continua sa se faca simtite. Pentru Grupul Volkswagen, scandalul a generat o factura imensa, de ordinul zecilor de miliarde de euro. Iar lucrurile nu se vor opri aici!

Conform responsabilului cu finantele de la gigantul german, in 2018, costurile cu indepartarea efectelor scandalului Dieselgate au fost de circa 5,5 miliarde de euro. Intr-un interviu acordat publicatiei germane Boersen-Zeitung, Frank Witter, CFO la Volkswagen, a adaugat ca aceste costuri sunt estimate la circa doua miliarde de euro in 2019 si aproximativ un milliard de euro in 2020.

Din 2015 si pana acum, producatorul german de automobile a platit circa 30 de miliarde de euro, pentru solutionarea cauzelor investitorilor si consumatorilor, dar si amenzi legate de emisiile neconforme ale unor motorizari diesel. Reamintim, scandalul emisiilor trucate a afectat circa 11 milioane de automobile echipate cu motoare diesel, la nivel mondial, dintre care 500.000 in Statele Unite.

Distribuie acest articol!