Volkswagen si Ford si-au oficializat parteneriatul
15.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile s-au confirmat: cu ocazia Salonului de la Detroit, astazi, Ford si Volkswagen au anuntat primele acorduri, in cadrul unei aliante strategice, cunoscuta deja in culise sub „numele de cod” FordWagen. Colaborarea vizeaza pentru inceput pick-up-urile si modelele comerciale, iar pe viitor va include si modele autonome si electrice.

In iunie 2018, Volkswagen si Ford anuntasera deja un proiect de colaborare. De data aceasta, cei doi giganti ai industriei auto au batut palma. Aceasta alianta vizeaza deocamdata utilitarele, un univers in care asocierile de acest tip sunt foarte importante.

Primul rezultat al acestei colaborari va putea fi vazut in 2022, in segmentul pick-up-urilor „mid-size”. Ford se angajeaza sa dezvolte si sa fabrice viitoarea generatie a modelelor Ranger (foto) si Amarok. In continuare, Ford si Volkswagen isi vor imparti eforturile in dezvoltarea vehiculelor utilitare in Europa: Ford se va ocupa de conceperea si asamblarea modelelor mari, Volkswagen, de modelele compacte.

Anul trecut, cei doi constructori au vandut un total de 1,2 milioane de vehicule comerciale in toata lumea. Ford si Volkswagen declara ca aceasta alianta ar putea fi cea mai puternica din acest sector, in termeni de productie. Alianta se face fara participare la capital. Contractul se refera la produse, cu scopul de a imparti costurile de dezvoltare si de fabricatie, precum si pe cele de tehnologizare a uzinelor.

Cele doua parti vor sa mearga si mai departe cu acest parteneriat. Au semnat un acord care vizeaza colaborarea in producerea de vehicule autonome, servicii de mobilitate si vehiculele electrice. Volkswagen este mai avansat in acest domeniu, o data cu punerea la punct a platformei modulare electrice MEB. Cele doua companii s-au declarat pregatite sa colaboreze si pe alte proiecte, in viitor.

Distribuie acest articol!