Marii rivali BMW Group si Daimler AG investesc impreuna in sisteme vizionare de mobilitate urbana
26.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presa comun, BMW Group si Daimler AG anunta ca au decis sa investeasca impreuna peste un miliard de euro, intr-un furnizor de servicii de mobilitate comune. Cand doi rivali de o asemenea anvergura isi unesc fortele, este clar ca aceasta este unica sansa de a rezista pe piata, in fata provocarilor pe care le va avea de infruntat industria auto, intr-un viitor nu tocmai indepartat.

Astfel, se va crea un nou jucator global pe piata de mobilitate, care ofera clientilor mobilitate urbana sustenabila. Cele doua companii si-a propus dezvoltarea si alaturarea serviciilor de car-sharing, ride-hailing, parcare, incarcare si transport multimodal. Colaborarea cuprinde cinci joint-venture-uri: REACH NOW pentru servicii multimodale de transport, CHARGE NOW pentru incarcare, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare si SHARE NOW pentru car-sharing.

Viziunea acestui demers consta in oferirea de mobilitate la cerere, complet electrica si autonoma. Serviciile de acest tip au deja aproape 60 de milioane de clienti la nivel global. Planurile prevad crearea a pana la 1.000 de noi locuri de munca pe mapamond.

Cu ajutorul serviciilor comune de mobilitate, BMW Group si Daimler AG raspund nevoilor de mobilitate ale prezentului si viitorului, cu accent pe zonele urbane. Digitalizarea este un factor cheie, deoarece creeaza noi oportunitati pentru mobilitatea individuala. In perioada urmatoare, clientii vor putea sa utilizeze si sa experimenteze noi optiuni de mobilitate pe baza unor flotele de automobile autonome electrice care sunt disponibile la cerere, se incarca si se parcheaza singure si se conecteaza cu alte moduri de transport, alaturi de cele rutiere si feroviare. In competitia pentru cea mai buna solutie de mobilitate urbana, promisiunea de siguranta si confort oferita de catre cei doi producatori germani de automobile premium ofera baza pentru ca acest lucru sa se intample.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!