Cel mai puternic si mai rapid MINI de serie din istorie va fi noul MINI John Cooper Works GP
15.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Anul viitor, noul MINI John Cooper Works GP promite sa fie cel mai puternic si mai rapid model de serie din istoria marcii britanice. BMW da publicitatii primele informatii despre acest model, in cadrul comunicatului de presa redat mai jos.

Noua editie a sportivului de top este propulsata de un motor cu patru cilindri, cu o putere de peste 220 kW/300 CP, ce dispune de tehnologie MINI TwinPower Turbo. Lansarea sa pe piata va impune decizii rapide: noul MINI John Cooper Works GP va fi produs intr-o serie limitata de doar 3.000 de unitati.

MINI John Cooper Works GP Concept a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie 2017, cu aspectul sau puternic emotional. Designul dinamic, marcat de elemente aerodinamice ample si utilizarea extinsa a materialelor ultrausoare, nu a lasat nici o indoiala cu privire la ambitiile sale sportive.

Dezvoltarea productiei de serie pentru noul MINI John Cooper Works GP intra acum in faza cruciala – cu programul de teste pe circuit pe parcursul lunilor urmatoare. Bazandu-se pe competenta John Cooper Works cu o vasta traditie, suspensia dezvoltata special pentru acest model va fi adaptata precis la puterea foarte mare a noului motor. Proprietatile aerodinamice definite cu rigurozitate si masa optimizata completeaza tehnologia de propulsie si suspensie pentru a crea un pachet complet dedicat perfromantelor sportive.

Aplicarea concentrata a tehnologiei si cunostintelor din motorsport pune bazele pentru noi recorduri in disputa cu cronometrul. In acest caz, reperul este sportivul de top al celei mai recente generatii MINI. Modelul predecesor al noului MINI John Cooper Works GP a reusit un tip de 8’23” pe un tur al buclei Nordschleife de la Nürburgring – mai repede decat multe automobile sport din segmentele superioare. In fapt, MINI are o traditie in a se lupta cu modele din clasele superioare. In mainile lui John Cooper, celebrul designer din Formula 1, clasicul Mini s-a maturizat pentru a deveni o masina de curse. Mica, dar foarte rapida, a invins cu regularitate jucatorii mari in propriul lor joc – nu in ultimul rand, cu trei victorii in clasamentul general al Raliului Monte Carlo.

Noul MINI John Cooper Works GP construieste pe o traditie puternica in motorsport, dar si al acestor modele. Prima generatie MINI John Cooper Works GP a debutat in 2012, intr-o serie limitata de 2.000 de unitati, asa cum a fost si MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, care a aparut in 2006. De atunci, ambele modele au devenit piese de colectie foarte ravnite.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!