Hispano Suiza Maguari HS1 GTC, un nou supercar prin care se incearca revitalizarea vechiului brand
12.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Anul acesta, printre nenumaratele noutati consemnate la Salonul de la Geneva, s-a numarat si revenirea in actualitate a numelui Hispano Suiza. Situatia este insa ceva mai complicata decat pare la prima vedere, deoarece sunt doua companii care isi disputa acest nume.

Una este originara din Elvetia, iar cealalta din Spania, condusa de nepotul fondatorului. Aceasta din urma a lansat conceptul Carmen, un GT electric de lux, despre care am relatat deja.

De data aceasta vom relata despre Hispano Suiza Automobilmanufaktur AG, un constructor elvetian creat in 2010, de doi designeri, care au obtinut dreptul de folosire a acestui nume.

Cei doi au prezentat recent modelul Hispano Suiza Maguari HS1 GTC, care va fi oferit la un pret foarte piperat, de 2,2 milioane de euro. La acesti bani, oferta consta intr-un supercar animat de un motor V10 derivat din cel de pe Lamborghini Huracan, dotat cu 2 turbocompresoare, pentru a furniza 1.070 CP.

Principalele cifre de performanta sunt acceleratia 0-100 km/h in doar 2,8 secunde si viteza maxima limitata electronic la 380 km/h. Caracterul spotiv este completat de un design pe masura, capitol care, de altfel, a constituit punctul forte al creatiilor Hispano Suiza din perioada de glorie a marcii.

Numele provine de la o subspecie de barza din America de Sud, cu trimitere la vechiul logo Hispano Suiza. Maguari HS1 GTC va fi produs in doar cateva exemplare.

Distribuie acest articol!