Land Rover a castigat un proces in China, impotriva unei clone a modelului Evoque
24.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Industria auto a inregistrat zilele trecute o noua premiera importanta, de data aceasta de natura judiciara. Un tribunal din China a da castig de cauza constructorului britanic Land Rover, care reclamase un producator local ca asambleaza, de mai multi ani, o clona a modelului Evoque.

Este primul verdict din justitia chineza care da dreptate unui producator britanic, intr-un proces cu un constructor chinez. Practic, un lucru de neconceput cu cativa ani in urma, intr-o tara in care proprietatea intelectuala nu era la mare pret, cel putin pana acum!

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque i-a inspirat pe cei de la Jiangling Motor, care in 2014 au lansat un model care seamana pana la confuzie cu Evoque, denumit Land Wind X7. Pretul copiei era, evident, mult mai mic. Land Rover a reclamat situatia si iata ca si-a gasit dreptatea in justitie. Curtea districtului Beijing Chaoyang a obligat producatorul Jiangling sa opreasca imediat productia. De asemenea, Jiangling urmeaza sa plateasca despagubiri Grupului Jaguar Land Rover, suma nefiind cunoscuta.

Distribuie acest articol!