Limuzina lui Putin, Aurus Senat, va fi disponibila pe piata europeana
16.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Printre cele mai insolite prezente la editia din acest an a Salonului de la Geneva s-a numarat si Aurus Senat, „limuzina lui Putin”, pe care rusii spera sa o vanda celebritatilor din toate colturile lumii.

Aurus Senat este prima limuzina prezidentiala construita in Rusia, dupa Zil-ul 41052 folosit de Mihail Gorbaciov. Si-a facut debutul in serviciul lui Vladimir Putin anul trecut, la ceremonia de reinvestitura a acestuia ca presedinte al Rusiei.

La acel moment se zvonea deja ca o serie limitata, de pana la 300 de exemplare, va fi comercializata la preturi cuprinse intre 95.000 si 110.000 de dolari. Zvonurile sunt confirmate acum, prin debutul international al luxosului Senat Limousine L700. Cu linii exterioare care amintesc vag de Rolls-Royce, acesta tinteste piata occidentala de vedete si oameni de afaceri.

Desi nu este la fel de sigura ca modelul lui Putin, versiunea L700 are caroseria blindata, dar poate fi oferita si in varianta nearmata. Cantareste sapte tone, iar motorul de 600 CP si transmisia sunt realizate in Rusia.

Vanzarile in Europa sunt preconizate sa inceapa anul viitor sau cel tarziu in 2021, iar preturile urmeaza sa fie anuntate in viitorul apropiat.

Distribuie acest articol!